Zdrowo i kolorowo

Chcesz urozmaicić swoją dietę o wartościowe przekąski i posiłki? Bez wątpienia urządzeniem, które podnosi jakość życia jest wyciskarka wolnoobrotowa. Urządzenie jest dużo lepsze niż sokowirówka, przygotowuje wartościowe soki i smoothie, a niektóre modele mają więcej funkcji. Można w nich zrobić wymarzone napoje, a nawet lodowe sorbety!

Jakie zalety ma wolnoobrotowa wyciskarka do warzyw i owoców?

Najważniejszymi zaletami wyciskarek wolnoobrotowych jest sposób wyciskania soków. Wyposażone są one w wałki ślimakowe, które miażdżą składniki, zamiast je rozcinać. Urządzenie nie poddaje działaniu wysokich temperatur owoców i warzyw, przez co wrażliwe mikroelementy oraz witaminy po wyciśnięciu są obecne w soku. W większości modeli napoje można pozyskać ze wszystkich składników. Dla wyciskarki wolnoobrotowej z dużym otworem nie ma przeszkód. Warzyw i owoców nawet nie trzeba kroić, wystarczy je umieścić w otworze, a urządzenie sobie z nimi poradzi. Obecnie sok z buraka ćwikłowego czy imbiru to żaden problem. Co więcej, wyciskarka nie tylko robi soki, a znacznie więcej. Jest to urządzenie multizadaniowe. Można w nim przeprowadzić homogenizację, czyli zrobić przeciery i musy warzywno-owocowe. Bez problemu zmieli kawę, orzechy czy inne bakalie. Dysponując odpowiednią nakładką, można nawet wyciąć makaron. W efekcie bez problemu przygotujesz w niej zupę krem, przecier dla dziecka, czy lodowe sorbety. Duży wybór wyciskarek wolnoobrotowych znajduje się pod tym linkiem https://sklep.puregreen.pl/pol_m_Wyciskarki-do-Sokow_Wyciskarki-z-duzym-otworem-990.html.

Sokowirówka, a wyciskarka wolnoobrotowa-co wybrać?

Podstawową różnicą między wyciskarką a sokowirówką jest sposób działania. Technologia zastosowana w wyciskarkach jest nowocześniejsza i bardziej innowacyjna. Z kolei sokowirówki wykorzystują mechanizm ścierania i tarcia oraz siłę odśrodkową. Podczas produkcji sok jest oddzielany od pulpy za pomocą wysokiej temperatury, co niszczy wartości odżywcze napoi. Wyciskarka wolnoobrotowa pozwala uzyskać smoothie z przestrzeni międzykomórkowych owoców i warzyw, sokowirówka jest w stanie jedynie wycisnąć sok z naciętych miejsc składników. Co więcej, wyciskarki wolnoobrotowe są bardziej wydajne i radzą sobie z każdym produktem w odróżnieniu od sokowirówek. Pierwsze urządzenie wyciśnie sok nawet z liści czy ziół. Wybierając wyciskarki z dużym otworem, zyska się komfort szybkiej pracy, ponieważ warzywa i owoce przed włożeniem do urządzenia należy tylko umyć. Nie trzeba ich kroić, ani obierać ze skórki. Patrząc na powyższe wady i zalety urządzeń przyrządzających soki, można z łatwością stwierdzić, że wybór wyciskarki wolnoobrotowej jest lepszy niż zwykłej sokowirówki.

[Głosów:0    Średnia:0/5]

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here